eTwinning Projemiz Team Spirit

eTwinning Projemiz Team Spirit


   Okulumuz Öğretmenlerinden Ümmügülsüm Çiçek ve Hilal Çelik'in yürüttüğü Team Spirit projesi 2024 Şubat ayında aktif çalışmalarına başlamış olup 2024 Mayıs ayı sonuna kadar devam edecektir.

    Kuruculuğunu Ümmügülsüm Çiçek ve Romanya'dan Vasilica Raluca Lungu'nun üstlendiği  geleneksel çocuk oyunlarını ön plana alan projemizde;halk kültürü içinde yer almış çocuk oyunları ile hareket eğitimi çalışmaları,erken yaşta spor bilinci geliştirmeleri ve oryantiringle uzamsal düşünme,çevre bilinci,dijital dünyaya uyum sağlama,yer-yön-hedef ve harita kullanımını geliştirmeyi hedefliyoruz.

    27-05-2024Bu proje ile; 21.yy becerileri arasında yer alan takım çalışması,işbirliğine dayalı problem çözme,iletişim ,demokrasi kültürü becerilerini geliştirerek öğrencilere disiplinler arası bir bakış kazandırmayı amaçlamaktadır.

HEDEFLER

*Geleneksel oyun kültürünü kazandırmak,

*Toplumsal değerleri eğlenerek vermek,

*Karar verme,risk alma ve problem çözme becerilerini geliştirmek,

*Dayanıklılık,çabukluk,esneklik,hareketlilik,koordinasyon,kuvvet ve ritim becerileri kazandırmak

*Çocuğun fiziksel,bilişsel,dil-sosyal ve öz bakım gelişimlerine destek olma

*Özgüveni yüksek sosyal ve dışa dönük çocuklar yetiştirmek.

*Çok boyutlu,yaratıcı ve uzamsal düşünce becerilerini geliştirme

*Oryanriring sporunu tanıtma ve sevdirme

*21.yy becerilerini hayata geçirme

 

BEKLENEN SONUÇLAR

*Geleneksel çocuk oyunlarının ve değerlerin oyun yolu ile aktarımını sağlamak,

*Öğrencilerin doğru nefes egzersizleri ile heyecanını ve stresini kontrol etmesini ve farkındalık geliştirmelerini sağlamak.

*Küçük ve büyük kas gelişimi sağlanırken devinişsel alanda da vücudun diğer organları arasında ritmik uyumu geliştirmek.

*Spor yaparak sağlıklı yaşamı keşfetmesini sağlamak.

*Hızla gelişen teknoloji bağımlılığına bağlı olarak çocuklarda oluşan dikkat dağınıklığına karşı,odaklanma ve konsantrasyon becerisini geliştirmek

*Çocukların,kendi yaş gruplarıyla ve farklı yaş gruplarıyla kaynaşmasını sağlarken kendini ifade etme becerisini geliştirmek.

*21.yy becerileri sayesinde öğrencilerin takım ruhu ve işbirliği yaparak;eleştirel,analitik,yenilikçi,yaratıcı, problem çözme ve aktif öğrenme becerilerini geliştirmeyi sağlamak.

 




Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 1  kişi beğendi